завершеним - зміст кожної частини тексту повинен бути логічно завершеним.
текст чітко видний на фоні слайду, використовуються контрастні кольори для фону і тексту;
в кінці заголовків крапка не ставиться;
кегль шрифту повинен бути не менше 24 пунктів;
використовування шрифтів без засічок (їх легше читати) та не більше 3-х варіантів шрифту;
підкреслювання використовується тільки в гіперпосиланнях.
Просто побудовані речення суттєво зекономлять місце та дозволять шрифт зробити більшим. І насамкінець три кити стилістики – ясність, логічність, точність (особливо в термінах та визначеннях). Перед тим як представити презентацію на загал не полінуйтесь провірити грамотність тексту.
Звук звісно повинен бути чистим (але ніщо не зрівняється з живим виступом доповідача).
Малюнки і відео повинні бути чіткими та достатньо великими. Не пробуйте збільшувати розмір малюнку – ви тільки втратите в якості. Відеоролики повинні займати не менше третини презентаційного вікна. Малюнки повинні нести скоріше ілюстративне , ніж декоративне значення. Під малюнком ставиться підпис. Прикрашання відволікають від суті предмета.
Таблиці повинні мати чіткі, великі підписи, таблиця має назву, а при необхідності й легенду. Таблиця не повинна бути перевантажена!
Схеми повинні мати чіткі, логічні переходи від одного блока до іншого. Стрілки переходів повинні бути добре видні на екрані.
Анімація. Сучасні засоби дозволяють створювати анімовані графічні файли (розширення .gif), які демонстрували б фізичні, хімічні, механічні, біологічні та багато інших процесів.
В презентації використовується єдиний стиль оформлення (фон слайду – психологічно комфортний).
На титульному слайді вказується тема уроку.
На останньому слайді вказується перелік використаних джерел інформації, активні і точні посилання.
Оформлення презентації з географії
Шрифт – Arial
Зберігати як – Презентація PowerPoint 97-2003
Без ефектів переходу
Схеми, малюнки, діаграми – українською мовою
Перший слайд – Тема уроку
Другий слайд – мета уроку
Третій слайд – актуалізація
Останній слайд – джерела інформації (використані ресурси)